logo


Energievergelijker

Wilt u de goedkoopste energieleveranciers vergelijken? Hieronder kunt u eenvoudige de energieprijzen vergelijken voor uw eigen situatie. Wij vergelijken voor u 100% onafhankelijk de belangrijkste energieleveranciers in Vlaanderen. De energievergelijker kan op basis van uw huidige verbruik berekenen hoeveel u kunt besparen op uw gas en elektriciteit per jaar als u wilt overstappen. Ook kunt u filteren op zaken zoals looptijd, groene of grijze energie en vaste of variabele prijzen.

Hoe werkt de energievergelijker

De energievergelijker is niet direct verbonden met een van de energieleveranciers in België. Daarom kunnen wij volledig 100% onafhankelijk voor u een vergelijking maken. Alle beschikbare energieleveranciers op uw adres worden vergeleken. In 4 stappen wordt u gebruikersvriendelijk door het proces geleid. Bij de eerste stap vult u uw postcode en huisnummer in, vervolgens kunt u aangeven of u beschikt over een enkele of een dubbele energiemeter. Laatstgenoemde meet de energie die ‘s avonds en in het weekend gebruikt wordt afzonderlijk. In de derde stap kunt u uw huidige gas- en elektriciteitsverbruik invullen. Weet u uw verbruik niet, kies dan voor het icoontje dat past bij de samenstelling van uw huishouden voor een goede indicatie. In de vierde stap van de energievergelijker dient u nog uw huidige energieleverancier op te geven. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle beschikbare leveranciers en hun lopende energie acties.

Zodra u een keuze heeft gemaakt zal de betreffende energieleverancier u gratis helpen over te stappen. Nadat u een nieuwe energieleverancier heeft gekozen krijgt u bericht van uw nieuwe leverancier. Na dit bericht heeft u nog 14 dagen bedenktijd, daarna zal de nieuwe leverancier het energiecontract bij uw oude leverancier opzeggen en is de overstap afgerond.